wtorek, 30 lipca 2019

niedziela, 28 lipca 2019

Śniadanie.59.boczniaki z kiełbasą chorizo

           Na patelni smażyć pokrojoną cebulę i grzyby boczniaki; w trakcie smażenia potrawę posolić. Po 7 minutach dodać plastry kiełbasy chorizo, przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, garść oliwek; całość przyprawić rozmarynem. Smażyć jeszcze 5 minut i podawać na gorąco.


czwartek, 25 lipca 2019

Kacze wątróbki ze śliwkami

           Na patelni smażyć pokrojone pieczarki, paprykę oraz cebulę. Warzywa i grzyby delikatnie posolić oraz przyprawić ziołami prowansalskimi. Po 10 minutach dodać oczyszczone kacze wątróbki - smażyć dalsze 5 minut. Po tym czasie dodać obrane śliwki- smażyć ostatnie 3 minuty.
           Podawać na gorąco.






poniedziałek, 22 lipca 2019

Przesmażane ziemniaki z marynowaną w occie ikrą dorsza

           Ziemniaki ugotować i wystudzić. Następnie zrobić z nich puree i smażyć na patelni wraz z pokrojonym szczypiorkiem. Po 10 minutach dodać kawałki pomidorów oraz marynowaną ikrę dorsza.
          Podawać na gorąco.






niedziela, 21 lipca 2019

Pon.45

Zawsze wiedziałem, że Jesteś, ale dopiero od niedawna wiem, że Jesteś we mnie.

poniedziałek, 15 lipca 2019

Pon.44

Muszę pozostać nikim, ponieważ nie potrafię być kimś więcej.

czwartek, 4 lipca 2019

Czw.48

Każda chwila przybliża mnie do Ciebie.