poniedziałek, 7 maja 2018

Pieczone ziemniaki oraz klops ze smażonymi warzywami i grzybami

            Mielone wieprzowo-wołowe mięso przyprawić solą, mieszanką curry oraz gyros, dodać bułkę tartą, zimną wodę, po czym całość wymieszać i wyrobić, aby powstało sprężyste ciasto. Wówczas mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego.
            Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, przełożyć na blachę, posolić i upiec z klopsem w piekarniku na 2 poziomach.
            Na żelaznej patelni przesmażyć pokrojoną w pióra cebulę oraz pieczarki. Po 7 minutach dodać pokrojoną w plastry cukinię, roztarte ząbki czosnku, całość obsypać ziołami sycylijskimi - smażyć ostatnie 7 minut.
            Gorące pieczone ziemniaki podawać z klopsem oraz warzywami i grzybami.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz