czwartek, 4 maja 2017

Zapiekanka z kaszy jęczmiennej ze smażoną kapustą pak choi

          Kaszę jęczmienną ugotować w wodzie z odrobiną soli, odcedzić, dodać masło, które należy rozpuścić w kaszy - pozostawić do wystudzenia. Po niezbędnym czasie, do kaszy dodać pokrojony w kostkę: parzony boczek, dowolny żółty ser oraz kiszone ogórki, wbić 2 świeże jajka, przyprawić solą oraz czarnym mielonym pieprzem, wszystko dość dokładnie wymieszać i zapiec w piekarniku.
          Na patelni najpierw smażyć pokrojone cebule, następnie poszatkowaną kapustę pak choi. Po 5 minutach warzywa przyprawić sosami: sojowym, worcester, słodko - pikantnym chilli, rybnym oraz 1/2 łyżeczki curry, przemieszać, smażyć ostatnie 2 minuty, po czym wyłączyć.
          Zapiekankę podawać ze smażoną kapustą pak choi.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz