piątek, 27 października 2017

Pieczone plastry ziemniaków ze smażonymi grzybami shitake i kiszoną kapustą

           Ziemniaki pokroić w plastry, posolić i smażyć przez 10 minut na żelaznej patelni. Po tym czasie patelnię z przesmażonymi ziemniakami wstawić do piekarnika i upiec ziemniaki do miękkości.
           Grzyby shitake oraz cebulę pokroić w plastry i smażyć 7 minut. Następnie na patelnię wrzucić 2 garście startej na grubych oczkach marchwi, całość podlać wrzącą wodą, przyprawić sosem sojowym oraz ziołami tajskimi i dusić jeszcze około 10 minut.
           Pieczone ziemniaki podawać z przygotowanymi grzybami oraz kiszoną kapustą.
Uwagi: Żelazna patelnia jest wręcz stworzona do smażenia ziemniaków. Można także stosować ją do pieczenia potraw w piekarniku.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz