środa, 26 kwietnia 2017

Pieczeń z mielonego mięsa indyka z pieczonymi ziemniakami i gotowanymi burakami w marynacie

          Nieobrane buraki ugotować z dodatkiem soli, anyżu i kminu rzymskiego; wystudzić.
          Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, natrzeć olejem i upiec z dodatkiem soli oraz przyprawy do ziemniaków.
          Mięso mielone z indyka przyprawić solą, czarnym i białym mielonym pieprzem, rozmarynem, tymiankiem oraz majerankiem, dodać namoczoną w wodzie i odsączona  pszenną bułkę, ewentualnie trochę zimnej wody, masę wyrobić i przełożyć do naczynia żaroodpornego, po czym upiec na złoto - brązowy kolor.
          Tak przygotowaną pieczeń podawać z pieczonymi ziemniakami oraz gotowanymi, pokrojonymi burakami, przyprawionymi wymieszanymi: słodką musztardą, octem balsamicznym oraz olejem rzepakowym.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz