czwartek, 2 listopada 2017

Chili con carne z ziemniakami i smażoną kapustą pak choi

           Na patelni przesmażyć pokrojoną cebulę oraz czosnek. Po kilku minutach dodać mieloną wołowinę, potrawę przyprawić solą, czarnym mielonym pieprzem, kurkumą, ostrą i słodka papryką, granulowanym czosnkiem, tymiankiem, rozmarynem, oraz oregano - smażyć 15 minut, cały czas mieszając i rozdrabniając mięso. Po tym czasie dodać przecier pomidorowy oraz czarną fasolę z puszki - smażyć ostatnie 7 minut.
           Ziemniaki ugotować.
           Na patelni usmażyć na skwarki pokrojoną w drobną kostkę soloną słoninę. Następnie dodać pokrojoną kapustę pak choi - smażyć 7 minut. Po tym czasie na patelnię dorzucić garść kiełków fasoli mung, przyprawić sosem sojowym oraz ziołami tajskimi - smażyć ostatnie 2 minuty, często mieszając.
           Chili con carne podawać z ziemniakami i smażoną kapustą pak choi.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz