sobota, 17 lutego 2018

Domowe wieprzowe kiełbaski ze smażonym selerem naciowym i orkiszową kaszą

           Mielone, wieprzowe mięso przyprawić odrobiną soli, granulowanym czosnkiem, mieszanką kebab-gyros, ziołami prowansalskimi, dodać namoczoną w wodzie i odciśniętą pszenną bułkę, trochę zimnej wody, wszystko dokładnie wymieszać oraz wyrobić, po czym odstawić, na 2 godziny, pod przykryciem, do lodówki.
           W międzyczasie, na żelaznej patelni, smażyć pokrojony seler naciowy, czerwoną paprykę, cebulę oraz rozgnieciony czosnek. Warzywa przyprawić solą, czarnym mielonym pieprzem, słodką i ostrą mieloną papryką, oregano, rozmarynem oraz ziołami tajskimi - smażyć 7 minut; w trakcie smażenia można dodać trochę wrzącej wody.
           Z mięsa formować podłużne kotlety, nadziewać je na patyczki i grillować w piekarniku około 30 minut.
           Domowe kiełbaski podawać ze smażonym selerem oraz orkiszową kaszą.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz