Udka z kurczaka bez kości, skóry i tłuszczu przyprawić solą, czarnym mielonym pieprzem, wnętrze posmarować słodką pastą z kasztanów, udka pospinać wykałaczkami, po czym smażyć na patelni z obu stron oraz zapiekać w piekarniku, aż nie będą surowe.
Seler naciowy pokroić w centymetrowe kawałki i dusić w garnku wraz z pokrojoną cebulą oraz czosnkiem około 20 minut. W międzyczasie przyprawić sosem sojowym oraz worcester.
Bataty obrać, pokroić w plastry i grillować posolone na blasze do pieczenia 20 minut.
Buraki ugotować, obrać, pokroić w plastry, przyprawić szczyptą soli i czarnym mielonym pieprzem oraz zamarynować w occie balsamicznym i oliwie z oliwek extra virgin; całość przemieszać.
Pieczone udka podawać z grillowanymi batatami, duszonym selerem oraz marynowanymi buraczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz