Przygotowanie potrawy zajmuje 25 minut.
1. Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z przepisem.
2. Na patelni smażyć pokrojoną cebulę oraz obrane i pokrojone brązowe pieczarki. Po 7 minutach dodać kiełki fasoli mung, plastry świeżego imbiru, przyprawić solą, ziołami tajskimi - smażyć ostatnie 3 minuty.
3. Polędwicę z dorsza pokroić na porcje, przyprawić solą morską, czarnym mielonym pieprzem, kurkumą, granulowanym czosnkiem, oregano, bazylią, rozmarynem, skropić olejem rzepakowym i odstawić na 5 minut w chłodne miejsce. Następnie w misce garnka na parę ułożyć mrożoną marchew z groszkiem, na tym zamarynowane kawałki polędwicy z dorsza - gotować 20 minut.
Rybę podawać ze smażonymi warzywami po tajsku lub mrożoną marchewką z groszkiem z pary oraz kaszą jaglaną polaną olejem lnianym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz