wtorek, 13 grudnia 2016

Pstrąg łososiowy z kaszą bulgur, sałatką z buraków i pieczarkami

         Filet z pstrąga łososiowego pozbawić skóry, rybę pokroić na porcje, przyprawić solą morską, białym mielonym pieprzem, kurkumą, granulowanym czosnkiem, rozmarynem, oregano, tymiankiem oraz bazylią i odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
         Po tym czasie ugotować kaszę bulgur oraz  usmażyć oczyszczone, obrane i pokrojone pieczarki.
         Pstrąga z obu stron usmażyć i podawać z kaszą bulgur, sałatką z gotowanych buraków oraz smażonymi i odrobinę posolonymi pieczarkami.
         Przygotowanie sałatki z buraków: buraki ugotować, wystudzić, obrać, pokroić w plastry i przełożyć do salaterki. Do buraków dodać pokrojoną cebulę, ser feta, całość polać octem jabłkowy oraz olejem rzepakowym i wszystko dokładnie wymieszać.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz