Na patelni, na kilu łyżkach oleju rzepakowego, przez 7 minut smażyć pokrojony w plastry seler naciowy oraz pokrojone grzyby boczniaki. Po tym czasie do selera i boczniaków dodać pokrojoną kiełbasę, całość przyprawić sosem sojowym, sosem worcester - smażyć na niedużym ogniu kolejne 7 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie do potrawy dodajemy przegrzebki z puszki (wraz z pomidorową zalewą), cząstki obranych pomidorów, kilka łyżek przecieru pomidorowego/niekonserwowanego ketchupu, szklankę wrzącej wody, sos rybny, świeży rozmaryn, szczyptę pieprzu cayenne oraz cynamonu - delikatnie wszystkie składniki mieszamy i smażymy ostatnie 7 minut.
Przegrzebki podajemy z sosem z patelni oraz białym gotowanym ryżem.
Uwagi: Boczniaków przed użyciem nie myjemy, ewentualnie oczyszczamy ściereczką. Do potrawy dodajemy kiełbasę najwyższej jakości, lekko podsuszaną - zmięknie w trakcie przygotowywania potrawy. Dania nie solimy; sól znajduje się w sosie rybnym, sojowym, worcester oraz kiełbasie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz