Dobrej jakości przetarte pomidory podgrzać w garnku, odrobinę posolić (zakładamy, że kupiliśmy przecier niesolony), przyprawić czarnym mielonym pieprzem, kurkumą, słodką mieloną papryką i granulowanym czosnkiem. Po 7 minutach do przecieru dodać tuńczyka z puszki wraz z zalewą, rozdrobnić i dość dokładnie wmieszać w pomidorowy sos.
Oddzielnie podsmażyć pokrojoną cebulę, po niej zaś cząstki obranych pomidorów przyprawionych bazylią.
Makaron ugotować na półtwardo - odpowiednią porcję przełożyć na talerz. Na makaron przelać 7 łyżek sosu pomidorowego z tuńczykiem, dodać smażoną cebulę oraz smażone pomidory, całość obsypać przepłukanymi w wodzie kaparami. Na koniec wszystko przyprawić ekologicznym niedźwiedzim czosnkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz