Przygotowujemy wywar mięsno - warzywny. Dwa gatunki chudego mięsa bez kości, np. wołowina i indyk gotujemy około 45 minut z dodatkiem himalajskiej soli, kurkumy, oregano i rozgniecionego czosnku. Po tym czasie dodajemy warzywa ( obraną marchew, pietruszkę korzeniową, kawałek selera, cebulę - gotujemy 10 minut. Następnie do wywaru dokładamy kawałki obranej dyni oraz dosypujemy 100 gram przepłukanej kaszy jęczmiennej - całość gotujemy kolejne 10 minut. Wówczas do zupy dodajemy śmietankowy(gouda) topiony serek, tymianek, bazylię - gotujemy do czasu, aż ser rozpuści się (7-10 minut). Wyłączamy, po 30 minutach miksujemy.
Zupę krem z dyni podajemy z dodatkiem ostrej mielonej papryki chilli oraz plastrami lekko podsmażonej kiełbasy.
Uwagi: Zaczynając gotować zupę, mięso - obojętnie świeże, czy mrożone, umieszczamy w zimnej wodzie, następnie zagotowujemy, zdejmujemy z powierzchni "szum", czyli ścięte białko i wówczas możemy już dodawać warzywa oraz resztę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz