środa, 8 lipca 2015

Leczo z fetą elassona

                W garnku smażyć pokrojoną cebulę i paprykę, przyprawić je solą himalajską, suszonymi ziołami prowansalskimi ( rozmaryn, szałwia, tymianek, majeranek, bazylia, oregano, estragon), dodać granulowany czosnek i szczyptę cynamonu. Po 10 minutach dodać pokrojoną w plastry cukinię, świeże zioła (majeranek, rozmaryn, bazylię), słodką paprykę w proszku, zawartość garnka uzupełnić 2 szklankami gorącej, przegotowanej wody - gotować na wolnym ogniu pod przykryciem 20 minut. Po tym czasie do leczo dodać obrane i pokrojone pomidory oraz bazylię, a po 7 minutach pokrojoną w kostkę fetę elassona - przemieszać i wyłączyć.
                Leczo posypać czosnkiem niedźwiedzim. Podawać z wiejskim chlebem.







1 komentarz:

  1. Bardzo oryginalny przepis, ale na pewno musi być pyszne :) Zapraszam także do spróbowania także mojej wersji na leczo :) http://leczo.net.pl/

    OdpowiedzUsuń