poniedziałek, 27 lipca 2015

Makaron bavette z sosem cukiniowo-pomidorowym - brokułowym

            Cukinie obrać, pokroić w kostkę i smażyć z 3 pokrojonymi ząbkami czosnku na patelni. Po 7 minutach na patelnię wlać 3 łyżki japońskiego sosu sojowego - przemieszać i smażyć kolejne 5 minut. Po tym czasie do cukinii dodać pokrojone w kostkę pomidory, sporą szczyptę białego mielonego pieprzu - smażyć ostatnie 5 minut sporadycznie mieszając.
            Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, przełożyć na talerz, a następnie polać go sosem z patelni oraz dodać krótko obgotowane brokuły.
            Całość posypać tartym żółtym serem.
Uwagi: Makaron bavette pochodzi z Genui i ma kształt spłaszczonego spaghetti. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz