1. Razowy makaron ugotować zgodnie z przepisem, przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać olejem, dodać pokrojony w kostkę ser feta, przyprawić czarnym mielonym pieprzem, niedźwiedzim czosnkiem, całość zalać przecierem pomidorowym - przemieszać, na wierzchu układać plastry sera mozzarella i piec w piekarniku pod przykryciem, aż sery rozpuszczą się i zbrązowieją.
2. Z piersi kurczaka powycinać filety, przyprawić je odrobiną soli, czarnego mielonego pieprzu, kurkumą, granulowanym czosnkiem, oregano i rozmarynem, nasmarować olejem rzepakowym i przełożyć pod przykryciem na 30 minut do lodówki.
3. Kapustę pekińską drobno pokroić. Dodać do niej kawałki jabłka, marynowaną w occie pokrojoną cebulę, przyprawić czarnym mielonym pieprzem i niedźwiedzim czosnkiem, dodać 2 łyżki majonezu, przemieszać i odstawić pod przykryciem do lodówki.
Filety z piersi kurczaka panierować w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z zapiekaną makaronową i sałatką z kapusty pekińskiej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz