1. Seler naciowy drobno pokroić i dusić z pokrojoną cebulą, czosnkiem, odrobiną soli, anyżem i kminem rzymskim 25 minut. Następnie wszystko przełożyć do żaroodpornego naczynia, polać przecierem pomidorowym, przyprawić ziołami prowansalskimi, na wiechu ułożyć kawałki sera feta i piec 15 minut pod przykrycie, a następnie 15 minut bez przykrycia.
2. Połówki pszennych bułek zrumienić w tosterze, po czym ułożyć je ciasno w naczyniu do zapiekania, posypać niedźwiedzim czosnkiem zalać śmietaną przyprawioną odrobiną soli i czarnego mielonego pieprzu, na wierzchu ułożyć plastry sera gouda i zapiec w piekarniku.
3. Z piersi kurczaka powycinać filety, przyprawić je solą, czarnym mielonym pieprzem, kurkumą, rozmarynem i oregano, obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Tosty podawać z zapieczonym selerem naciowym i smażonymi filetami z kurczaka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz