Ziemniaki ugotować na parze, ostudzić, przełożyć do dużej miski. Dodać roztartego wędzonego łososia, 1/2 szklanki pokrojonego koperku, 2 jajka, 2 roztarte ząbki czosnku, kurkumę, słodką i ostrą czerwoną paprykę - dokładnie ugnieść przy pomocy praski. Z masy formować kotlety i piec w piekarniku na złoto-brązowy kolor.
Przygotować sos: podsmażyć 2 pokrojone cebule, po 7 minutach dodać 2 suszone prawdziwki, posolić i dusić pod przykryciem wraz z 1/2 szklanki wody. Po 10 minutach wyłączyć, przestudzić i wymieszać z kwaśną śmietaną.
Kolorową fasolkę szparagową ugotować.
Pieczone kotlety podawać z fasolką szparagową i sosem śmietanowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz