sobota, 27 lutego 2016

Ziemniaczano-łososiowo-koperkowe pieczone kotlety z fasolką szparagową i sosem śmietanowym.

          Ziemniaki ugotować na parze, ostudzić, przełożyć do dużej miski. Dodać roztartego wędzonego łososia, 1/2 szklanki pokrojonego koperku, 2 jajka, 2 roztarte ząbki czosnku, kurkumę, słodką i ostrą czerwoną paprykę - dokładnie ugnieść przy pomocy praski. Z masy formować kotlety i piec w piekarniku na złoto-brązowy kolor.
          Przygotować sos: podsmażyć 2 pokrojone cebule, po 7 minutach dodać 2 suszone prawdziwki, posolić i dusić pod przykryciem wraz z 1/2 szklanki wody. Po 10 minutach wyłączyć, przestudzić i wymieszać z kwaśną śmietaną.
          Kolorową fasolkę szparagową ugotować.
          Pieczone kotlety podawać z fasolką szparagową i sosem śmietanowym.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz