1. Opakowanie tofu z czosnkiem (0,2 kg.) przyprawić tartym świeżym imbirem, gałką muszkatołową, kurkumą, rozmarynem, płatkami papryki chili, dodać 1 jajko, 1 łyżkę tartej bułki i wszystko za pomocą widelca rozgnieść na w miarę jednolitą masę.
2. Pekińską kapustę drobno poszatkować i połączyć z drobno pokrojonym jabłkiem.
3. Przygotować sos w stylu tajskim. Połączyć sok z połowy wyciśniętej cytryny, 2 łyżki sosu rybnego i 2 łyżki słodko-pikantnego sosu chili.
4. 1 batata obrać i pokroić w kilkumilimetrowe plastry.
Z tofu przygotowywać kotlety i wraz z delikatnie posolonymi plastrami batatów piec w piekarniku z termoobiegiem około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Pieczone kotlety i chipsy z batatów podajemy wraz z sałatą z kapusty pekińskiej oraz jabłek, polaną sosem w stylu tajskim.
Uwagi: Do przygotowania potrawy używamy tylko dobrej jakości produktów, bez konserwantów i barwików.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz