czwartek, 25 grudnia 2014

Wigilijne pierożki z kapustą i grzybami

Podczas Świąt liczy się czas i nie liczy się perfekcja. Poniżej przepis na postne pierożki.
Średnio  ukiszoną kapustę ze startą  marchewką  gotować około 1 godziny; w razie potrzeby uzupełniać gorącą, przegotowaną woda.  Równocześnie około 10-15 minut grillować obrane, pokrojone i nieumyte pieczarki posypane przyprawą do gyros, bez soli - w piekarniku z termoobiegiem, bądź na patelni grillowej. W efekcie pieczarki będą chrupiące i niewodniste. Kapustę wyłączyć i odsączyć z soku z kapusty, dodać przygotowane jak powyżej pieczarki - nie gotować. Z gotowego ciasta francuskiego wycinać różne kształty, nakładać w środek  farsz z kapusty z grzybami   i  formować pierożki. Piec w piekarniku zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu ciasta francuskiego.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz