Należy wygospodarować około 2 godzin.
Do garnka wlewamy około 4 litrów zimnej wody. Na dnie układamy surowe udo z kurczaka i z królika. Zagotowujemy, co zajmuje około 15 minut. Zbieramy szłam, który zebrał się na powierzchni. Solimy dwoma dużymi szczyptami soli morskiej, dodajemy mieloną kurkumę, oregano i rozmaryn i dwa zmiażdżone ząbki czosnku. Gotujemy pod przykryciem około 45 minut. Następnie dodajemy najlepiej ekologiczne: 2 pokrojone marchwie, cebulę i plaster selera korzennego. Przyprawiamy 1 łyżką przyprawy uniwersalnej, ale bez glutaminianu sodu i konserwantów. Po 10 minutach z gotującego się wywaru wyjmujemy oba udka, wyodrębniamy tylko mięso i wkładamy je do gotującego się wywaru. Równocześnie dodajemy 100 gram opłukanego brązowego naturalnego ryżu, sporo mielonej słodkiej papryki i odrobinę mielonego czarnego pieprzu i gotujemy dalsze 30 minut. Kiedy brązowy ryż zacznie pękać dodajemy 1 opakowanie śmietankowego serka topionego oraz tymianek, cząber i lubczyk. Gotujemy, aż ser się rozpuści około 10 minut. Następnie dodajemy 30 % koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze 10 minut. Zupę wyłączamy, pozostawiamy pod przykryciem na 30 minut i wówczas miksujemy. Podajemy w talerzach z dodatkiem naturalnego jogurtu i bazylii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz