sobota, 14 marca 2015

Najlepsze chili con carne z kiełbasą chorizo

         Zmielić 1 kilogram ulubionego mięsa, przyprawić je 3 szczyptami soli, czarnym, mielonym pieprzem, oregano, słodką, mieloną papryką, 3 rozgniecionymi ząbkami czosnku i przełożyć na noc do lodówki.
         Po tym czasie w dużym garnku, na niewielkim ogniu dusić mięso stale je rozdrabniając, aby powstały z niego jak najmniejsze grudki. Następnie do mięsa dodać pokrojoną kiełbasę, wlać około 2 litrów gorącej przegotowanej wody, dodać 300 gram przepłukanego białego ryżu i gotować - bardzo często mieszając. Kiedy ryż będzie miękki całość przyprawić rozmarynem, tymiankiem, cząbrem, kminem rzymskim, dodać przecier pomidorowy, po paru minutach czerwoną fasolę z puszki i gotować jeszcze 5-7 minut, aż na powierzchni potrawy pojawi się kożuch z pomidorów.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz