sobota, 19 grudnia 2015

Chipsy ze słodkich batatów z gałką wieprzowo-wołową i musem chrzanowym

1. Mięso mielone wieprzowo - wołowe (1 kg.) przyprawić morską solą, czarnym mielonym pieprzem, kurkumą, granulowanym czosnkiem, majerankiem, rozmarynem, lubczykiem, cząbrem, dodać 1 szklankę zimnej wody, 3 łyżki bułki tartej - dokładnie wymieszać i odstawić na kilka godzin, pod przykryciem do lodówki.
2. Słodkie bataty obrać ze skóry, odrobinę posolić, pokroić w plastry i piec w temperaturze 200 stopni w piekarniku z termoobiegiem około 25 minut.
3. 4 łyżki prawdziwego chrzanu (bez konserwantów i wzmacniaczy) wymieszać z kubkiem naturalnego jogurtu, 2 łyżkami oliwy z oliwek extra virgin , odrobiną soli i cukru.
        Ugotować na parze gałki wieprzowo-wołowe. Podawć je z chipsami ze słodkich batatów, krótko gotowanymi brokułami i musem chrzanowym.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz