sobota, 5 grudnia 2015

Gotowany na parze łosoś z marynowanymi burakami

           Umyte, nie obrane, buraki ugotować z dodatkiem anyżu. Następnego dnia buraki obrać, pokroić w kostkę i zalać marynatą złożoną z 3 łyżek octu jabłkowego, 3 łyżeczek syropu klonowego, 7 łyżek oleju rzepakowego, odrobiny soli i pieprzu - przemieszać i pozostawić na kilka godzin pod przykryciem w lodówce.
           Świeżego, surowego łososia pozbawić skóry, pokroić w porcje, przyprawić himalajską solą, białym mielonym pieprzem, kurkumą, granulowanym czosnkiem, oregano,bazylią oraz oliwą z oliwek extra virgin - przełożyć na kilka godzin pod przykryciem do lodówki.
           Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z przepisem. Przyprawionego łososia ugotować na parze.
           Rybę podawać z jaglaną kaszą i marynowanymi burakami.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz