Upieczone ziemniaki, kotlety i kiełbaski podawać ozdobione świeżą bazylią wraz z domowym leczo, tartymi ogórkami z jogurtem oraz kompotem z aronii.
poniedziałek, 24 sierpnia 2015
Pieczone ziemniaki
2 kg. obranych ziemniaków oraz 2 przekrojone cebule umieścić w garnku żeliwnym i przyprawić kilkoma ząbkami pociętego czosnku, gałązką rozmarynu, kwiatami majeranku, odrobiną soli oraz przyprawą do ziemniaków (sól, czosnek, kolendra, słodka papryka, cebula, kminek, liście kopru, majeranek, cząber, nasiona kopru, czarny pieprz, chili). Następnie wszystko podlać olejem rzepakowym, delikatnie przemieszać, garnek przykryć pokrywką i piec w temperaturze 180 stopni przez 2 godziny. W połowie pieczenia do garnka dorzucić pokrojone kiełbaski oraz surowe i upieczone kotlety wieprzowe.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz