czwartek, 13 sierpnia 2015

Rozmarynowe ziemniaki gotowane na parze z dodatkami

           Wyciąć paski z filetów z piersi kurczaka, zamarynować w odrobinie soli, czarnego pieprzu, przeciśniętym przez praskę czosnku, kurkumie, rozmarynie i innych ziołach prowansalskich oraz oleju rzepakowym - przełożyć pod przykryciem na kilka godzin  do lodówki.
           Świeże ogórki umyć, obrać, pokroić w cienkie talarki i zamarynować w occie jabłkowym, soli, czarnym pieprzu, oliwie z oliwek extra virgin i rozmarynie - przełożyć pod przykryciem na kilka godzin do lodówki.
           Ziemniaki umyć, posolić, przyprawić rozmarynem i ugotować na parze. Gdy ziemniaki będą prawie gotowe na patelni usmażyć kawałki kurczaka. Ziemniaki podawać z kurczakiem i marynowanymi ogórkami.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz