środa, 12 sierpnia 2015

Sałatka z grillowanej cukinii, pomidorów i wątróbki z dorsza

        Cukinię obrać, pokroić w kostkę, przyprawić himalajską solą, zieloną czubricą, czarnym mielonym pieprzem, granulowanym czosnkiem, kurkumą, połączyć z 2 łyżkami oleju rzepakowego i upiec na grillu.
Przestudzone cukinie delikatnie przemieszać z pokrojonymi w kostkę pomidorami, kawałkami wątróbki z dorsza oraz kaparami.
Uwagi: Gotowe wątróbki z dorsza w sosie własnym są produktem naturalnym, o wysokiej zawartości kwasów omega -3. Niestety są też źródłem cholesterolu, zalecany jest więc umiar w ich spożywaniu. Wątróbki mają kremową konsystencję i niepowtarzalny smak. Dobrze nadają się do sałatek i do wszelkiego rodzaju past (jajecznych, twarogowych).




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz