Piersi z kurczaka oczyścić z resztek tłuszczu i błon, pokroić w równe podłużne stripsy, oprószyć solą, kurkumą, granulowanym czosnkiem, oregano oraz przyprawą do kebabu (bez glutaminianu sodu i konserwantów), posmarować olejem rzepakowym, wymieszać i przełożyć na kilka godzin lub na noc do lodówki.
Zieloną sałatę przepłukać i osuszyć. Dodać do niej kawałki suszonych pomidorów, kapary oraz koperek. Sałatę polać sosem powstałym z wymieszania 4 łyżek oleju słonecznikowego po suszonych pomidorach, 2 łyżek octu jabłkowego, odrobiny soli i łyżeczki cukru.
Stripsy usmażyć z obu stron na grillowej patelni i podawać z przygotowaną sałatą, kaszą kuskus oraz z zsiadłym mlekiem ze szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz