wtorek, 26 maja 2015

Młoda kapusta z dodatkami

          Do ud z kurczaka bez skóry i kości dodać mieszanką przypraw Arizona Smokey Rub (sól morska, papryka wędzona, cukier brązowy, czosnek, chili, rozmaryn, papryka, pieprz, tymianek, kmin rzymski) i przełożyć pod przykryciem na noc do lodówki. Następnie mięso obsmażyć z obu stron na gęsim smalcu i dopiec w piekarniku około 20 minut w temperaturze 170 stopni bez termoobiegu.
          Młodą kapustę obrać z zewnętrznych liści, opłukać, przeciąć na pół, wyjąć głąb, umieścić w parowarze stroną wewnętrzną w dól, posolić i gotować około 50 minut.
          Czerwony ryż razowy z południowo-wschodniej Francji ugotować zgodnie z przepisem.
          Udo z kurczaka i ryż polać wytopionym z kurczaka tłuszczem, kapustę polać sosem powstałym z wymieszania naturalnego jogurtu, majonezu, zielonej czubricy i odrobiny soli - podawać łącznie.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz