Najlepsze na świecie placki serowe sprzedają w restauracji Kaunas na Wesołej.
Dziś wieczorem moja kolej. Jak zwykle pomysł przyszedł z produktów, które już posiadam, a przynajmniej mam większość z nich.
25 dkg. białego sera zetrzeć na tarce i połączyć z oddzielnie rozkłóconymi 3 jajkami. Do wymienionych produktów dodać 1 łyżkę cukru pudru, 1/2 paczki proszku do przygotowania budyniu waniliowego oraz 3 łyżki mąki pszennej i wszystko razem dobrze wymieszać. Powstała masa nie może być, ani zbyt rzadka - bo placki będą rozpadać się na patelni , ani zbyt gęsta - bo będą twarde. Placki smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni na zloty kolor. Przed podaniem, przy pomocy papierowego ręcznika, usunąć z nich nadmiar tłuszczu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz