piątek, 9 stycznia 2015

Pierś z kurczaka nadziewana serem gouda i suszonymi pomidorami

W 4 dużych połówkach  piersi z kurczaka nożem zrobić kieszonki, potem je posolić, dodać trochę czarnego pieprzu, granulowanego czosnku i oregano. Pozostawić w lodówce na 4 godziny. Następnie w kieszonkach umieścić kawałki żółtego sera  oraz  suszone pomidory i obsmażyć na patelni żeliwnej z obu stron na niewielkiej ilości oleju. W trakcie smażenia piersi z kurczaka posypać odrobiną przyprawy gyros.  W dalszej kolejności całość  umieścić w piekarniku: 170 stopni bez termoobiegu na 25 minut. Podsmażone i upieczone piersi z kurczaka wyłożyć na talerze.  Na pozostałym na patelni oleju i soku z piersi z kurczaka podsmażyć kiszoną kapustę. Podawać z ziemniakami z pary posypanymi natką pietruszki.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz