piątek, 16 stycznia 2015

Naleśniki z domowymi kiełbaskami

          Placki naleśnikowe zostały z wczoraj, ponieważ zawsze robię więcej, a farsz to już tylko  kwestia pomysłowości.
          Postanowiłem przygotować naleśniki z kiełbaskami, ale przez siebie przygotowanymi. A robi się je tak. Na 8 naleśników należy przygotować 0,8 kg. ulubionego mięsa mielonego; ja wybrałem łopatkę wieprzową. Mięso  przyprawić odrobiną soli, kurkumy, rozmarynu, majeranku, tymianku, czerwonej, słodkiej papryki, dobrej jakości przyprawą do kebabu oraz 2 łyżkami oleju rzepakowego. Przyprawione mięso umieścić w lodówce na  4 godziny albo dłużej.
Następnie uformować z mięsa podłużne kiełbaski  i piec je w  nagrzanym do 170 stopni piekarniku z termoobiegiem , bez przykrycia  około 25 minut. Kiełbaski odsączyć z wytopionego tłuszczu, zawijać w gotowe płaty naleśnikowe  i dopiec jeszcze przez 5-7 minut. Podawać z brokułami  i  keczupem.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz